BLÆKSPRUTTEN

Et netværk og erfaring, der ikke kan købes for penge

For mig har arbejdet som frivillig været en udløsende faktor for, at jeg fik mit nuværende job, fortæller Cassie Wu. Cassie, som er 29 år, er rejst fra hjembyen Los Angeles for at bosætte sig med sin danske kæreste i København. Hendes sprog er fejlfrit, og det er kun de amerikanske "r'er", der afslører hendes oprindelse. Cassie Wu har en Cand. Mag. i Samtidskunsthistorie. Hendes historie som frivillig starter, da hun gennem frivilligjob.dk finder et opslag fra CPH:DOX.

Det virkede til at være et sted, hvor jeg både ville kunne udnytte mine kompetencer fra tidligere og samtidig få et unikt indblik i, hvordan en festival stables på benene. Opslaget fra frivilligjob.dk resulterede i en ansøgning, som resulterede i en samtale, som resulterede i et fem uger langt forløb, hvor Cassie Wu arbejdede fuldtid som frivillig for CPH:DOX. Det gik virkelig nemt! Jeg kontaktede dem igennem frivilligjob.dk, og så ringede de til mig, og på dén måde var kontakten etableret og før jeg vidste af det, var jeg en del af et stort og spændende projekt!

Opslaget fra CPH:dox favnede bredt, og Cassie Wu fik også lov til at prøve lidt af hvert: Mit arbejde bestod af alt lige fra at være kontakt mellem forskellige rekvirenter, lære at igangsætte avanceret HD-filmudstyr og koordinere transporten af de mange filmruller mellem dusinvis af fremvisningslokationer - jeg var en slags blæksprutte, forklarer hun. Ud over de mangeartede opgaver fik Cassie Wu også et indblik i, hvordan en stor virksomhed fungerer og ikke mindst fik hun erfaring med at arbejde på en dansk arbejdsplads og et netværk, der ikke kan købes for penge.

Hendes tid som frivillig ved CPH:DOX har i høj grad vist sig at være et aktiv, hun har kunnet drage nytte af. I dag arbejder Cassie Wu for ARCHITECTMADE, hvor hun er koordinator for salg og har daglig kontakt med store kunder: Mit frivillige arbejde hos CPH:DOX viste min nye arbejdsgiver, at jeg kunne fungere på en dansk arbejdsplads og at jeg er i stand til hurtigt at finde mig tilrette og arbejde i et aktivt miljø - det tror jeg helt sikkert var en katalysator der medvirkede til at jeg fik jobbet.

Da spørgsmålet lander på, hvad det bedste har været ved at være frivillig, falder svaret klart og hurtigt:

Det bedste var helt klart at føle sig som en vigtig del af så stort et puslespil. At få lov til at deltage og gøre sig nyttig og rent faktisk føle, at jeg havde noget at byde ind med, som blev værdsat. Et aspekt, jeg tror er gældende for det meste frivillige arbejde - om det er socialt eller praktisk. Det handler i bund og grund om at føle sig ønsket og nyttig. Egentlig synes jeg også, at det er dejligt, at der udbydes frivilligt arbejde, som ikke har et stærkt socialt islæt over sig. Jeg tror, at der er mange, som gerne vil gøre en indsats, men som måske ikke ser sig selv som en del af en lektiecafé eller madklub, og så er det fedt, at der er mulighed for at lave denne slags frivillige arbejde, der måske endda er i tråd med ens uddannelse og fremtidige jobønsker.