1. Du må tro på dem
Husk at unge med handicap kan meget mere, end du måske tror. Mange unge med handicap kæmper i forvejen en svær kamp med lavt selvværd. For at turde springe ud i noget ukendt, som fx frivilligt arbejde, er det vigtigt, at de har folk omkring dem, der tror på, at de godt kan.
2. Du kan opfordre dem
Anbefal unge med handicap at deltage i frivilligt arbejde. Lad de unge springe ud i det og prøve forskellige ting af. Unge med handicap skal udfordres ligesom alle andre unge, og frygten for nederlag må ikke spænde ben for, at unge med handicap får afprøvet det frivillige arbejde.
3. Du kan hjælpe dem
Du kan hjælpe den unge godt på vej til at blive frivillig ved at finde information om frivilligt arbejde. Det kan være informationer om, hvilke slags frivilligt arbejde man kan lave med udgangspunkt i den unges interesser og finde kontaktoplysninger på foreninger, som den unge selv kan tage kontakt til. Måske kan du også hjælpe med den første kontakt, hvis det er lidt svært for den unge. Hjælp med at give det første skub, men husk også at lade den unge gøre sine egne erfaringer.
Se mulighederne for frivilligt arbejde her.
(Anbefalingerne stammer fra Sammenslutningen af Unge med Handicaps rapport 'Det første skridt - det sidste skub. En undersøgelse af frivillighed blandt unge med handicap' fra 2015. Du kan læse rapporten i sin helhed her.)