1. Du kan godt
Det er vigtigt at være åben omkring dit handicap, også selvom det kan være svært. Åbenhed er med til at nedbryde tabuer og forestillinger omkring, hvad det egentlig vil sige at have et handicap. Fortæl, hvad det er, du godt kan og er god til, men også om de ting du kan have brug for hjælp til. En åben snak er med til at fjerne den usikkerhed, som du og formentlig også foreningen, har. Det er bare med at springe ud i det - du kan godt!
2. Vær fleksibel
Du skal ikke være nervøs for alle de praktiske bekymringer. Tag en dialog med foreningen, hvor du gerne vil være frivillig, og så kan i sammen finde ud af, hvordan det frivillige arbejde bedst kan udføres så både du og foreningen er tilfredse. Men husk samtidig, at du ikke kan forlange, at alt er handicapvenligt fra den første dag. Ligeså vel som foreningen skal være imødekommende, må du også vise en fleksibilitet. Mød den frivillige forening med en god attitude og udstråling, så er der et godt grundlag for samarbejde.
3. Forsøg selv
Prøv selv at opsøge frivillige foreninger eller andre unge, der er frivillige, via hjemmesider eller Facebook. Langt de fleste foreninger står på spring for at hjælpe unge med information om frivilligt arbejde, og de kan sikkert også hjælpe dig.
Find et frivilligt arbejde her.
(Anbefalingerne stammer fra Sammenslutningen af Unge med Handicaps rapport 'Det første skridt - det sidste skub. En undersøgelse af frivillighed blandt unge med handicap' fra 2015. Du kan læse rapporten i sin helhed her.)