For English click here.

1.0 Cookiepolitik

Dette website anvender cookies. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. En cookie kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder eller hvor du bor. En cookie kan ikke sprede virus eller andre skadelige programmer. Alle informationer fra cookies på Frivilligjob-dk er anonymiserede, og vi udleverer ingen data til tredjemand. Læs mere i vores privatlivspolitik under punkt 2.0.

1.1 Sådan bruges cookies på vores website

Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere samt klikrater. Derudover bruges cookies til at holde dig logget ind, når du bruger www.frivilligjob.dk til at oprette opslag for frivilligjobs.

Session cookies bruges til at huske dine log ind-informationer under dit besøg på sitet og betegnes som essentielle cookies, fordi de er nødvendige for, at du kan bruge Frivilligjob.dk optimalt.  Det er muligt at benytte sitet med session cookies deaktiveret. Men uden sessions cookies aktiveret skal du indtaste dine loginoplysninger, hver gang du klikker videre til en ny underside (fx et jobopslag), og du kan ikke logge ind som forening og oprette samt administrere opslag. Session cookies er aktive så længe, din browser er åben. Når du lukker browseren, forsvinder denne cookie.


1.2 Google Analytics (trafikmåling)

Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout


1.3 Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.


1.4 Sådan sletter du cookies


1.5 Sådan undgår du cookies

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

2.0 Privatlivspolitik

2.1. Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering. I overgangen til et nyt ansøgningssystem vil ansøgninger blive sendt til den mailadresse, som er tilknyttet det enkelte jobopslag. Denne praksis udfases i løbet af juni 2018.

Personoplysninger bruges til at gennemføre den handling eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier.


2.2 Generel brug af data

Frivilligjob.dks fremmeste opgave er at formidle kontakt mellem organisationer og aktiviteter, som søger frivillige, og mennesker, som ønsker at finde et frivilligt arbejde. For at løse denne opgave er det nødvendigt at modtage og anvende visse data om dig for at kunne løse opgaven.

Vi opbevarer kun de oplysninger, der er nødvendige med henblik på at skabe kontakt mellem foreninger og frivillige samt udføre brugerundersøgelser, kundesupport, opfyldelse af aftaler (fx tilskud eller samarbejdskontrakter) mv. Disse data opbevarer vi forsvarligt (se punkt 2.6).

For brugerne af frivilligjob.dk drejer det sig om:

  • Organisationsnavn
  • Navn på kontaktperson
  • Adresse for aktiviten/organisationen
  • Kontaktinformationer (mail og telefonnummer til den ansvarlige/organisationen)



For ansøgere drejer det sig om:

  • Navn
  • Kontaktinformationer (mail og telefonnummer)
  • En kort besked til organisationen (Ansøger opfordres til ikke at skrive personfølsomme informationer)



Hvis du ikke ønsker, at frivilligjob.dk skal have adgang til samt opbevare disse data længere, så kan du foretage dig to ting: Hvis du har lavet jobopslag og søgt frivillige, så er du velkommen til at slette din bruger og dertilhørende jobopslag gennem dine loginoplysninger, som er tilsendt dig pr. mail. Hvis du ikke længere har disse, så kan du kontakte vores support her for at få dem oplyst eller få assistance til at få slettet din bruger. Hvis du har søgt frivilligt arbejde, så kan du henvende dig til vores support her, hvorefter vi vil slette al personhenførbar data, som du ønsker at få slettet. I begge tilfælde skal du være opmærksom på, at dette vil have konsekvens for Frivilligjob.dks evne til at opfylde vores formål med at formidle frivilligt arbejde til eller for dig.


2.3 Persondata i forbindelse med feeds

I en række kommuner laver frivilligjob.dk et lokalt feed, som viser et billede af, hvad der er tilgængeligt nu og her af frivilligt arbejde i den respektive kommune. Dataene til dette trækkes fra frivilligjob.dk. Visse feeds viser her mailadresser for den ansvarlige for jobopslaget. Hvis du ikke ønsker, at dette skal kunne foregår, så kan du slette din bruger, hvilket dog vil have konsekvens for at kunne bruge frivilligjob.dk til at søge frivillige igennem. (Se punkt 2.2 og 2.5)

2.4 Beskyttelse af persondata i jobopslag

Frivivilligjob.dk opfordrer alle brugere til ikke at medtage hverken personhenførbare eller personfølsomme data i jobopslag. I praksis betyder det, at enkeltpersoner ikke må kunne identificeres ud af et jobopslag på frivilligjob.dk uden forudgående specifikt samtykke om dette fra personen.

Datatilsynet henstiller til at følsomme oplysninger er:

  • Race og etnisk oprindelse
  • Politisk overbevisning
  • Religiøs eller filosofisk overbevisning
  • Fagforeningsmæssige tilhørsforhold
  • Genetiske data
  • Biometriske data med henblik på entydig identifikation
  • Helbredsoplysninger
  • Seksuelle forhold eller seksuel orientering



Hvis dette alligevel sker, vil vi øjeblikkeligt, vi bliver opmærksomme på det, slette disse oplysninger og anmode brugeren om at ændre adfærd. Hvis du oplever personfølsomme data liggende frit tilgængeligt i et jobopslag, vil vi gerne, at du kontakter vores support her, så vi kan rette op på det hurtigst muligt.


2.5 Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Frivilligjob.dk, skal du rette henvendelse på mail info@frivilligjob.dk eller telefon 31 68 56 87 (telefontid: hverdage kl. 10-15). Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataforordningen (GDPR - gældende pr. 25. maj 2018).

2.6 Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge Persondataforordningen ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.


3.0 Kontakt

Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark
Frederiksgade 78 B
8000 Aarhus

3.1 Kontaktinformation

Telefon: 31 68 56 87
Email: info@frivilligjob.dk