Covid19-krisen har påvirket os alle - også i foreningslivet har der været mange udfordringer. Aktiviteter og arrangementer er blevet aflyst på stribe, og det endda i en tid hvor flere danskere har brug for at kunne finde hjælp og støtte i civilsamfundets fællesskaber, fordi de mange hjemmedage og aflysning af sociale har skabt grobund for en stigende ensomhed. Men foreningerne i civilsamfundet fik lynhurtigt bevist deres værd og arrangeret utallige nye initiativer, så vi kan være sammen i fællesskaber på nye måder - så vi kan være sammen hver for sig. På denne side har vi samlet information om, hvordan I søger frivillige til aktiviteter for mennesker, der er påvirkede af Covid19-krisen - og en række andre relevante links og ressourcer til din forening:
Rekruttering af frivillige post corona
I snart to år har coronakrisen udfordret frivilligheden. Frivilligjob.dk har derfor samlet en pixibog for at give et indspark til, hvordan man kan agere her på den anden side.
Søger I frivillige til indsatser, der støtter karantæne-ramte og andre, der har brug for hjælp eller støtte:
I kategorien Corona: Hjælp og støtte opfordrer vi til, at I lægger jeres opslag ind, hvis I mangler frivillige til aktiviteter for personer, der er påvirkede af Corona-krisen - fx tilbud om praktisk hjælp og støtte, rådgivning eller andre former for aflastning.
Når du lægger dit opslag ind, skal du i kategorien 'Opslagstype' vælge kategorien 'Corona: Hjælp og støtte'. Når du gør det, synliggør vi automatisk dit opslag i denne kategori og i alle kanaler, hvor vi deler information om tiltaget.
Hvis du har kendskab til en forening, der har hjælpeindsatser, der ikke er på listen, så tip dem gerne om muligheden.
Er du i tvivl om, om I kan rekruttere frivillige?
Retningslinjerne er skiftet løbende siden Covid19-krisens start, men fra den 1. september 2021 blev reglerne om forsamlingsforbuddet ophævet. Dog anbefaler Sundhedsstyrelsen stadig, at der generelt vises hensyn i det offentlige rum. Sundhedsstyrelsen opfordrer desuden til, at der stadig holdes afstand og den tætte og fysisk kontakt begrænses, for at undgå smitte. Læs gerne resten af Sundhedsstyrelsens 6 gode råd til at forebygge smitter.
På Frivilligjob.dk vil vi anbefale jer, altid at orienterer jer i myndighedernes aktuelle gældende retningslinjer.
Mangler I redskaber til at arbejde på distance?
Vores søsterprojekt TechSoup Danmark har samlet en række gode råd og redskaber, som din forening kan anvende, hvis I fortsætter jeres aktiviteter hjemmefra. I denne artikel kan du læse mere om digitale redskaber, der kan være nyttige i denne tid (en stor del af dem er gratis for nonprofit foreninger og projekter).
Har I spørgsmål eller brug for rådgivning?
Hvis I er en forening på det sociale område, står Center for frivilligt socialt arbejde til rådighed. Centret har blandt andet udarbejdet en FAQ om foreningsdrift.
Social- og Indenrigsministeriet får stadig mange
henvendelser fra frivillige sociale foreninger, og derfor er CFSA fortsat bedt
om at bidrage til informationsindsatsen. Såfremt I eller jeres
medlemsforeninger har spørgsmål til, hvordan I skal forholde jer, bedes I skrive til CFSAs rådgivning med jeres spørgsmål - ikke til Socialministeriet.
Hvis I har spørgsmål til lokale forhold, skal I kontakte kommunen. Orienterer jer også om generelle forhold på på Social og Indenrigsministeriets hjemmeside.
Har du kendskab til ressourcer, der kan være nyttige for foreninger?
Hvis du har kendskab til viden eller ressourcer, der kan være nyttige for andre foreninger, kontakt os gerne. Vi opdaterer løbende denne side med relevant information til foreninger og frivilligindsatser.