Corona-krisen påvirker os alle; også foreningslivet. Vi aflyser alle sammen aktiviteter på stribe, samtidig med, at en lang række danskere som aldrig før har brug for at kunne finde hjælp og støtte i civilsamfundets fællesskaber. På denne side har vi samlet information om, hvordan I søger frivillige til aktiviteter for mennesker, der er påvirkede af Corona-krisen - og en række andre relevante links og ressourcer til din forening:

Søger I frivillige til indsatser, der støtter karantæne-ramte og andre, der har brug for hjælp eller støtte:
I kategorien Corona: Hjælp og støtte opfordrer vi til, at I lægger jeres opslag ind, hvis I mangler frivillige til aktiviteter for personer, der er påvirkede af Corona-krisen - fx tilbud om praktisk hjælp og støtte, rådgivning eller andre former for aflastning.

Når du lægger dit opslag ind skal du i kategorien Opslagstype vælge kategorien Corona: Hjælp og støtte. Når du gør det, synliggør vi automatisk dit opslag i denne kategori og i alle kanaler, hvor vi deler information om tiltaget.

Hvis du har kendskab til en forening, der har hjælpe-indsatser, der ikke er på listen, så tip dem gerne.

Spørgsmål kan som sædvanligt rettes til vores support.

Er du i tvivl om, om I kan rekruttere frivillige?

Foreninger opfordres til at sætte deres faste aktiviteter på stand-by og ikke forsamles om aktiviteter. Derfor kan det være relevant at foretage en vurdering af, om I ønsker at rekruttere nye frivillige lige nu, hvis aktiviteterne er sat på stand-by.

Hvis I i foreningen har ressourcerne til at tage godt imod de frivillige - fx ved at afholde ansættelsessamtaler på afstand, er der ikke noget i vejen for, at jeres opslag er aktive på frivilligjob.dk. Tilføj evt. information i opslaget om, at jeres aktiviteter er midlertidigt på stand-by, men at I fortsat gerne vil høre fra mennesker, der vil engagere sig, når krisen er overstået.

Mangler I redskaber til at arbejde på distance?

Vores søsterprojekt TechSoup Danmark har samlet en række gode råd og redskaber, som din forening kan anvende, hvis I fortsætter jeres aktiviteter hjemmefra. I denne artikel kan du læse mere om digitale redskaber, der kan være nyttige i denne tid (en stor del af dem er gratis).

Har I spørgsmål eller brug for rådgivning?
Hvis I er en forening på det sociale område, står Center for frivilligt socialt arbejde til rådighed. Centret har blandt andet udarbejdet en FAQ om foreningsdrift.

Social- og Indenrigsministeriet får i disse dage rigtig mange henvendelser fra frivillige sociale foreninger, og derfor er CFSA blevet bedt om at bidrage til informationsindsatsen. Såfremt I eller jeres medlemsforeninger har spørgsmål til, hvordan I skal forholde jer, bedes I skrive til CFSAs rådgivning med jeres spørgsmål - ikke til Socialministeriet.

Hvis I har spørgsmål til lokale forhold, skal I kontakte kommunen. Orienterer jer også på ministeriets side med relevant information om coronavirus og socialområdet.

Har du kendskab til ressourcer, der kan være nyttige for foreninger?

Hvis du har kendskab til viden eller ressourcer, der kan være nyttige for andre foreninger, kontakt os gerne. Vi opdaterer løbende denne side med relevant information til foreninger og frivilligindsatser.


Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik Accepter