Denne sektion af Frivilligjob.dk har fokus på mangfoldig rekruttering. Håbet er, at vi kan være med til at sætte fokus på mulighederne og til at inspirere udviklingen af det fantastiske arbejde, som allerede finder sted i mange frivillige foreninger og initiativer og i landets frivilligcentre. Vores sider om mangfoldig rekruttering henvender sig til alle, som gerne vil arbejde mere med deres nuværende strategier og arbejdsgange inden for rekruttering og fastholdelse af frivillige. Du kan læse mere om Frivilligjob.dks og FriSes vision for et stærkt og mangfoldigt civilsamfund her.

Mangfoldighed må ikke reduceres til køn og alder. Blandt de 12 procent af brugerne på Frivilligjob.dk, der angiver, at de har en kronisk sygdom, et handicap eller en funktionsnedsættelse, og de vil i lige så høj grad gøre en forskel som personer, som ikke lever med de samme udfordringer.

En forening kan arbejde på tusind måder for at opnå sit formål. Der kan være situationer eller målgrupper, hvor det kan være mest hensigtmæssigt, at frivilliggruppen fx primært består af kvinder. Men det er samtidigt nødvendigt, at foreningen bliver bevidst om, at ’unge kvinder’ ikke er en homogen gruppe, men også er mangfoldig i sin egen ret.

Den frivillige verden rummer mange muligheder, men det er ikke alle, der naturligt kan få adgang til dem. Det er forståeligt, at organisationer efterstræber fokuseret rekruttering af frivillige, men de skal passe på, at det ikke betyder, at de bliver lukket land for de personer, som ikke passer ind i standard frivillig-skabelonen. Derfor arbejder vi aktivt for, at Frivilligjob.dk bliver et digitalt værktøj, som kan være brobygger mellem foreninger og personer, som ønsker at gøre en forskel, uanset hvilke udfordringer de har med i bagagen.

Læs mere her.
Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik Accepter