Frivilligt arbejde skal være for alle
I vores seneste brugerundersøgelse angav 14 % af ansøgerne på Frivilligjob.dk, at de lever med et handicap, en funktionsnedsættelse eller kronisk sygdom. Ud af dem angav 60 %, at de lever med psykisk sygdom eller sårbarhed som udfordring. Frivilligjob.dk er glade for at være et redskab, som også mennesker med særlige udfordringer kan anvende til at finde et frivilligt arbejde. Frivilligjob.dk har som målsætning, at frivilligt arbejde skal være for alle – og Frivilligjob.dk opfordrer derfor alle uanset køn, alder, etnicitet, nationalitet, social baggrund, seksuel orientering, handicap og religiøst eller politisk ståsted til at søge.
Hvis du mangler inspiration til, hvordan din organisation kan rekruttere mere mangfoldigt, så kan du læse mere i vores sektion 'Et stærkt civilsamfund er mangfoldigt'.
Fokus på unge med handicap, funktionsnedsættelse og kronisk sygdom
Frivilligjob.dk er Danmarks største portal for frivilligt arbejde og anvendes især af yngre mennesker. Hele 57 % af ansøgerne er under 30 år, hvorfor Frivilligjob.dk gør en ekstra indsats for, at unge, som lever med særlige udfordringer, også har adgang til de givende frivillige fællesskaber på samme måde som jævnaldrende. I den forbindelse samarbejder vi med Sammenslutningen af Unge med Handicap, som repræsenterer et bredt udsnit af den målgruppe, som Frivilligjob.dk gerne vil åbne de frivillige fællesskaber op for. Mange af de nævnte anbefalinger, links og guides er ligeledes relevante for mennesker med særlige udfordringer over 30 år, selvom fokus ligger på unge.
Unges deltagelse i frivillige foreninger er, ud over en mulighed for at gøre en forskel for andre, en mulighed for at gøre en forskel for dem selv. Således dygtiggør og udvikler mange unge sig både fagligt og personligt gennem deres frivillige engagement. At inkludere unge med handicap i den frivillige sektor er således vigtigt for at skabe engagerede og dygtige medborgere, og for samfundet som helhed for at sikre, at de ressourcer som unge med handicap rummer, kommer hele samfundet til gode. 83 % af unge med handicap mener ligefrem, at det frivillige arbejde har meget stor betydning for deres personlige og faglige udvikling. (SUMH, 2015)
Herunder kan du finde anbefalingerne til unge med handicap og pårørende fra SUMHs rapport 'Det første skridt - det sidste skub. En undersøgelse af frivillighed blandt unge med handicap' fra 2015. Du kan læse rapporten i sin helhed her.
Anbefalinger til unge med handicap
1. Du kan godt
2. Vær fleksibel
3. Forsøg selv
Læs mere om dem her
Anbefalinger til pårørende og fagpersoner i nærmiljøet
1. Du må tro på dem
2. Du kan opfordre dem
3. Du kan hjælpe dem
Læs mere om dem her.