De er topmotiverede frivillige - og skaber springbræt til fast arbejde

Lea på 25 år og Line på 26 år afsluttede i starten af 2019 deres uddannelser på universitetet. De har begge to en bachelor i historie, og har efterfølgende læst en kandidat i henholdsvis bæredygtig kulturarvsformidling og kulturhistorie. De var tilknyttet Den Gamle By i forbindelse med udarbejdelsen af deres speciale, men har efterfølgende valgt at fortsætte som frivillige, fordi de er blevet så glade for det. Line fortæller:'Det er så fedt, at vi kan blive hernede og være en del af fællesskabet. Når man er frivillig her, bliver man virkelig set som én i medarbejderstaben, og de er bare SÅ taknemmelige, for alt hvad man laver'.

Udfordringen som nyuddannet

Som nyuddannede kan det være svært at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, og for Lea og Line er det frivillige arbejde i Den Gamle By derfor også med til at fylde mere på CV'et og udvikle endnu flere kompetencer.'Vi kunne nok begge to se frem til i hvert fald nogle måneder på dagpenge som nyuddannede, og så er det jo vildt dejligt at have de her 10 timer om ugen, hvor man gør noget aktivt for at forbedre sine muligheder for et fremtidigt arbejde og ikke bare sidder derhjemme og kukkelure' siger Lea.

Der er ingen tvivl om, at det er fagligt relevant for Lea og Line at være frivillige i Den Gamle By, men de er enige om, at det ikke er den faglige relevans, der er den største grund til, at de gerne ville være frivillige. 'At være en del af en kollegaflok, som brænder så meget for det; det smitter virkelig. Og det tror jeg, det vil gøre, lige meget hvilken faglighed, man kommer med. Det er bare virkelig inspirerende at være i et miljø med ildsjæle' fortæller Line, og Lea supplerer:'Og så betyder det alt for mig, at jeg føler mig brugbar. At jeg kan bidrage ind i dét miljø, og at jeg laver noget, der er behov for.'

Netværk er en fordel

Når de tænker på, hvad deres fremtidige arbejdsliv vil bringe, er de helt enige om, at deres frivillige arbejde i Den Gamle By vil være et plus:'Vi synes jo selvfølgelig bare, de skal ansætte os her. Det vil da være det aller nemmeste!' siger Lea med et grin og fortsætter:'Ej, men der er ingen tvivl om, at Den Gamle By er et navn, der ift. begge vores uddannelser åbner rigtig mange døre'. Noget af det, de har fundet ud af i tiden i Den Gamle By er, hvor meget netværk og relationer betyder. Både, når det handler om at finde arbejde, men også i selve arbejdet.'Selv hvis det ikke er her, vi ender med at få fast arbejde, så vil det helt sikkert være en god kontakt at have med os, at vi har relationer i Den Gamle By. Det er jo et super anerkendt museum inden for vores faglige felt'fortæller Line. 

Line og Leas gode råd:

-          Tænk et frivilligt job som et springbræt til arbejdsmarkedet.

-          Et frivilligt arbejde kan vedligeholde din faglighed og give dig afgørende erfaring.

-          Netværk og relationer kan lede dig til arbejde, eller være et plus at nævne i en samtale.

Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik Accepter