Frivilligt arbejde er for alle – og frivilligjob.dk opfordrer altid alle uanset køn, alder, etnicitet, nationalitet, social baggrund, seksuel orientering, handicap og religiøst eller politisk ståsted til bruge portalen til enten at finde frivillige eller til selv at finde et frivilligt arbejde. Ambition er at vise bredden i det frivillige arbejde og inspirere alle mennesker til at finde netop det frivillige arbejde, der matcher deres situation, interesser og kompetencer, og hvor de kan gøre en positiv forskel for et andet menneske. 

Frivilligjob.dk er et effektivt redskab til at få nye ind i de frivillige fællesskaber og gøre dem mangfoldige. Tal fra vores seneste brugerundersøgelse fra januar 2019 viser, at:

  • 45 % af ansøgerne ikke har lavet frivilligt arbejde før
  • 14 % af ansøgerne lever med et handicap, funktionsnedsættelse eller kronisk sygdomEn helt central udfordring har været manglen på relevante informationer i opslag. Frivilligjob.dk anvendes en del af psykisk sårbare mennesker, hvilket kan skyldes, at de oplever det som mere trygt, at kontakten foregår online til at starte med, men de kan blive tilbageholdende, hvis de fx ikke ved, hvor mange personer de skal forholde sig til. Samtidig er det centralt for personer med fysiske udfordringer som fx kørestolsbrugere, at de ved, om der fx er adgang til offentlig transport eller elevator. Det er egentlig simpel information, men det er desværre sjældent, at de står i opslag.

På det nye Frivilligjob.dk opfordrer vi foreninger til at oplyse om de fysiske forhold og psykisk arbejdsmiljø i frivilligjobbet. Vores guide til gode opslag er allerede blevet opdateret og snart opfordres alle til at informere vedkommende om de to ting, når de laver opslag til Frivilligjob.dk.

På sigt er det Frivilligjob.dks ambition, at ansøgere skal kunne fremsøge jobs ud fra fysiske og psykiske kriterier på linje med fx at kunne fremsøge jobs i en bestemt kommune.

Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik Accepter