Frivilligjob.dk lavede i første kvartal af 2018 en undersøgelse blandt 525 organisationsbrugere på Frivilligjob.dk, hvor kun 40 procent angiver, at de har en form for strategi omkring mangfoldig rekruttering, mens 44 procent svarer, at de ikke har. Det kan tyde på, at det ikke er alle steder i den frivillige sektor, at mangfoldighed bliver italesat i særlig høj grad. Ligeledes har organisationer meget begrænset fokus på at beskrive frivilligjobs på en måde, så de også er tilgængelige for personer, der oplever forskellige udfordringer.

Kun fem-otte procent af organisationerne på Frivilligjob.dk har aktivt overvejelser om behov hos personer med handicaps, funktionsnedsættelse, kronisk syge eller psykisk sårbare med i deres jobbeskrivelser.

Den frivillige verden rummer mange muligheder, men det er ikke alle, der naturligt kan få adgang til dem. Det er forståeligt, at organisationer efterstræber fokuseret rekruttering af frivillige, men de skal passe på, at det ikke betyder, at de bliver lukket land for de personer, som ikke passer ind i standard frivillig-skabelonen. Derfor arbejder vi aktivt for, at Frivilligjob.dk bliver et digitalt værktøj, som kan være brobygger mellem foreninger og personer, som ønsker at gøre en forskel, uanset hvilke udfordringer de har med i bagagen.

(Tal er fra undersøgelser blandt orgnisationer og brugere fra januar 2018)

Vi benytter cookies til statistik, sociale medier, bedre brugeroplevelse og advertising via tredjepart. Brug af sitet forudsætter accept af vores privatlivspolitik Accepter